سن مناسب برای شروع یادگیری موسیقی چه سنی است؟

ساخت وبلاگ
همه ما داستانهایی از اعجوبه های مشهور موسیقی شنیده ایم، از موتزارت که اولین سمفونی خود را در هشت سالگی نوشت گرفته تا استیوی واندر که در یازده سالگی با موتاون قرار داد بست. حتی اگر کودک شما در سن یازده سالگی در ارکستر فیلارمونیک نیویورک و یا سمفونیک شیکاگو اجرا نمی کند (مانند میدوریِ ویولنیست و هربی هنکاک)، اما بدون شک کودکان با استعدادی که در محله تان هستند را می شناسید. به نظر می رسد اگر والدین می خواهند فرزندانشان در موسیقی موفق شوند باید آنها را از بدو تولد در درس های موسیقی غرق کنند، حال چه گروه کر پیش دبستانی کلیسا باشد چه کنسرت گروهی مدرسه ابتدایی؛ و در واقع، حق با آنهاست.
پدر و مادرها اغلب از پدر و مادرهای دیگر شکایت هایی می شنوند که آنها را مجاب می کند درس موسیقی را تا زمانی که کودکشان بزرگ تر شود به تعویق بیاندازند، شکایت هایی از این قبیل: "پدر و مادرم، من را مجبور کردند وقتی خیلی کوچک بودم یک ساز مویسیقی را یاد بگیرم ... آن زمان از آن متنفر بودم، هنوز هم هستم". والدین نیز به منظور جلوگیری از این نگرش منفی، انتخاب کردن درس موسیقی را تا زمانی که کودک بزرگ تر شود به تاخیر می اندازند تا آنها بتوانند خودشان انتخاب کنند و یا تصمیم بگیرند که اصلا می خواهند موسیقی را دنبال کنند یا خیر. آنها نیز حق دارند.
این اظهارات ممکن است ضد و نقیض به نظر برسد. در واقع، مسئله این است که درس های موسیقی را چگونه تعریف می کنید. برای درک بهتر این موضوع، مهم است که به دنبال دلایلی باشیم که والدین چرا می خواهند فرزندشان موسیقی یاد بگیرند.
در حال حاضر تحقیقاتی در حال انجام است که حاکی از "پنجره فرصت" از تولد تا نه سالگی، برای توسعه حساسیت موسیقی در کودکان است. در طول این سالها، ساختارها و مکانیسم های ذهنی مرتبط با پردازش و درک موسیقی در مراحل نخست توسعه خود هستند، و قرار دادن کودکان در معرض موسیقی در این محدوده سنی، از اهمیت زیادی برخوردار است.
اکنون سوال مهم این نیست که چه زمانی باید یادگیری موسیقی را شروع کرد، بلکه باید پرسید هدف از آموزش موسیقی به کودکان چیست؟ به عنوان مثال، آلات موسیقی به کودکان خردسال داده نمی شود تا در آن مهارت کسب کنند، بلکه منظور به دست آوردن تجربه و یادگیری توسعه روابط معنا دار با موسیقی در سنین جوانی است. اگر هدف شما همین است، پس بلافاصله پس از تولد و قطعا در سالهای اولیه کودکی، باید آموزش را شروع کنید.
لازم نیست این آموزش ها خیلی رسمی باشند - در واقع در ابتدا اصلا نباید رسمی باشند. والدین با قرار دادن کودک در یک محیط موسیقایی می توانند نقش راهنما را داشته باشند. شما باید با فعالیت های جنبشی ساده مانند بازی های موزیکال و یا رقص در حالی که کودک را در بغل خود دارید، یا آواز خواندن یا نواختن یک ساز برای کودک، به او کمک کنید بر روی موسیقی متمرکز شود.
هنگامی که کودک به حدود سه سالگی رسید، زمان رسمی تر شدن آموزش است. باز هم، هدف این نیست که نواختن یک ساز را یاد بگیرد، بلکه هدف توسعه مهارت های بیشتر مانند شناسایی ضرب در موسیقی، شناسایی ملودی یا شناسایی ساز است. این آموزش های والدین-فرزندی لازم نیست قطعا کلاس های ابتدایی باشد که توسط افراد خصوصی، موسسات و یا مراکز اجتماعی برگزار می شود. قبل از اینکه تصمیم بگیرید ثبت نام در یک کلاس برای فرزند شما مناسب است یا نه، مطمئن شوید اهداف و انتظارات ما با کلاس منطبق است.
تا پنج سالگی، بیشتر کودکان زیربنای لازم برای درس های موسیقی رسمی را خواهند داشت. حتی در این سن نیز، هدف از آموزش تبدیل شدن به یک نوازنده بزرگ نیست، بلکه پیشبرد درک موسیقایی است. پیانو و ویولن دو ابزار رایج برای یادگیری در این سن هستند، اما ریکوردر، گیتار و یا یوکلاله نیز امتحان خود را با موفقیت پس داده اند.
تا 10 سالگی، کودک انواع مهارت های مرتبط با ابزار منتخب خود را دارا خواهد بود. آنها همچنین قدرت فیزیکی لازم را دارند تا ساز های مختلف بزرگتر مانند برس و یا ابزارهای رشته ای بزرگ تر که نیاز به قدرت و استقامت بالاتری دارند را امتحان کنند. در این زمان، هدف آموزش از به دست آوردن تجربه با موسیقی به بهبود توانایی عملکرد تغییر می کند.
به طور خلاصه، برای سوال " کودکان در چه سنی باید یادگیری موسیقی را شروع کنند؟" سه پاسخ وجود دارد، فعالیت های غیررسمی با موسیقی باید بلافاصله پس از تولد شروع شود، به دنبال آن در حدود سه سالگی، کلاس های سیستماتیک تر باید شروع شود، و آموزش یادگیری نواختن ساز باید بین شش تا نه سالگی شروع شود. به خاطر داشته باشید که اینها تنها دستورالعمل هستند. بدون شک، در مورد کودک و معلم، استثناهایی نیز رخ خواهد داد. تجربه موسیقی در سنین پایین در فرآیند رشد و نمو کودک بسیار مهم است. مانند دوچرخه سواری یا یادگیری یک زبان، این مهارت را نیز می توان در مراحل بعدی زندگی به دست آورد، اما هرگز "طبیعی" نخواهند بود، و طبیعی بودن در اجرای موسیقی روان بسیار مهم خواهد بود.
آموزشگاه موسیقی
آموزشگاه موسیقی...
ما را در سایت آموزشگاه موسیقی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر شهابی kahkeshanmusic بازدید : 95 تاريخ : پنجشنبه 21 بهمن 1395 ساعت: 15:33